Kerstverhaal
Nemóphila's Norwegian Forest Cats

 

 
 
Home
Er was eens...
Krolse poezen...
Bloed, zweet en..
De sluipmoordenaar
Freya ons bijzonder..
Het liefdes kind
Je hebt iemand nodig
Kerstverhaal

 

 
Ik heb een droom...

 

O wat fijn, december met al z’n pracht en praal. Eigenlijk ben ik meer een voorjaarsmens maar december kan me ook bekoren.

Onze Noren zijn druk bezig met het breien van hun “truitjes”. Mooie dikke wol verschijnt onder hun dekharen en even denk ik dat ze te dik worden, maar nee het is vacht, vacht en nog eens vacht.

Freya met haar mooie witte velletje ziet er in de winter als een sprookjesprinsesje uit, net als haar dochter Donna. Het lijkt wel of ze samen zo uit een sprookjesboek komen gelopen.

December heeft mooie tijden, gezellig samen met onze katten voor het haardvuur. Met een drankje, een hapje en natuurlijk een kat op schoot, dat is voor mij het toppunt van huiselijkheid.

December met de Sint, o wat is het leuk om tussen de inpakpapiertjes je een weg te banen. Als een stel gekken gieren ze door de huiskamer.

 

En dan komt het moment om de kerstboom op te tuigen. Telkens weer een happening,vroeger bij ons thuis was het echt een familiegebeurtenis. 

Met z’n allen de boom versieren.

Nu is het hier weer een onderneming waar de hele familie aan deelneemt.

Nieuwsgierig als ze zijn komen ze één voor één kijken wat er gaande is. Thomas vindt het leuk om achter de lampjes aan te vangen die ik probeer om in de boom te hangen. “Thomas laat dat, zo gaat het toch niet!!” Maar er is niks zo leuk als aan een sliert kerstverlichting te hangen. Belle zit bij de doos met ballen, zij is onze koningin en vind die glimmertjes toch wel prachtig. Het past wel bij haar vind ze.

De boom wordt mooi, een enkele keer hang ik er een bal in en die wordt er dan met veel zorg weer uit gegooid. Maar ach dat mag de pret niet drukken. Om de zoveel jaren zijn de ballen toch uit de mode, een mens wil wel eens wat anders. Onze Noren voelen dat prima aan!  

Het laatste wat tevoorschijn komt is het kerststalletje. Een houten huisje met een rietendakje, ik geloof nooit dat ze die in Bethlehem hadden, maar ach het staat wel mooi.

In de grootste doos zitten de beeldjes. Een os en een ezel, een kudde schapen en een handjevol herders. Verder komen Maria en Jozef ook nog uit de doos en natuurlijk het kindje Jezus.

Ik denk wel eens dat arme kindje in de stal, in een kribbe vol stro. Zelfs onze katten hebben het beter. Wat zal dat kindje het koud hebben gehad, de os en de ezel gaven het wel wat warmte, maar wat zou het toch fijn geweest zijn als ze daar zo’n lekkere dikke Noorse Boskat hadden. Zo eentje in wintervacht, die dan bij het kindje in de kribbe kan gaan liggen om het warm te houden. De drie koningen kwamen met de kostbaarste geschenken, maar het mooiste geschenk ligt in een klein mandje is zacht, warm en spint.

In mijn dromen komt mijn geheim van de kribbe wel eens naar boven. Dan ligt er inderdaad een warm katje bij het kindje Jesus om hem warm te houden. Zo’n heerlijk zacht spinnend warm bolletje wol, dat moet er in gelegen hebben. Kan niet anders!!

Ik geloof dat onze Elsa het heeft begrepen en kruipt lekker in de kerststal tussen de beeldjes, boven op de kribbe. En reist af naar dromenland, zou zij dezelfde mooie droom hebben als ik????

Wij wensen iedereen fijne kerstdagen en een poeslief nieuwjaar, Martin, Petry, Loekie, Belle, Thomas, Linda,Tessa,Robin, Freya, Donna, Domino, Elsa, Simon, Balou, Lisa en Mika!

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home | Er was eens... | Krolse poezen... | Bloed, zweet en.. | De sluipmoordenaar | Freya ons bijzonder.. | Het liefdes kind | Je hebt iemand nodig | Kerstverhaal

This site was last updated 09/12/05