Freya ons bijzonder..
Nemůphila's Norwegian Forest Cats

 

 
 
Home
Er was eens...
Krolse poezen...
Bloed, zweet en..
De sluipmoordenaar
Freya ons bijzonder..
Het liefdes kind
Je hebt iemand nodig
Kerstverhaal

 

Freya, ons byzonderkind
Laat ik eerst onze Freya eens even voorstellen. Freya is een poesje wat geboren is uit een Noorse Bospoes die geÔmporteerd is uit Noorwegen en een alleraardigste zeer bijzondere kater. Kortom alles aanwezig voor een bijzonder kind!
Nou dat is ze dan ook, buiten haar uiterlijk, ze lijkt nl. op een Turkse Van met haar zilveren kopje en zilveren staart, is ze erg speciaal voor ons.
Freya doet alles met heel veel overgave, erg enthousiast.
Dus met het uitzoeken van de dekkater vroegen wij ons af of die kerel wel een kans zou krijgen bij ons meisje. Als ze krols is moeten wij op commando aaien al is het midden in de nacht. Ook haar oren zijn erg sexy als ze krols is en als wij daar aan komen is ze helemaal in de zevende hemel, het is een bijzonder kind zoals ik al zei.
De dekkater werd voor haar uitgekozen, een ware verkrachter werd ons verteld, nou bij onze Freya heeft hij respect gekregen voor het vrouwelijke geslacht, als hij wat probeerde en de dame wilde niet zat hij in een hoekje bij wijze van spreken met zijn pootjes voor zijn snoet zo van :"nee niet slaan ik zal het niet meer doen". Samen met behulp van de eigenaar van de kater is het gelukt, zij heeft Freya beetgepakt, het staartje omhoog gehouden en de kater geroepen:"kom nou maar ik hou haar wel vast" En ja hoor de dekking was een feit, behalve dat Freya haar nog in haar handen heeft gebeten en telkens als ze door de kamer liep werden haar voeten aangevallen door ons bijzonder kind!
Negen weken later was het dan zover. We hadden een weekje zwangerschapsverlof opgenomen want we moesten er toch bij zijn. De eerste dagen was maar 1 van ons thuis, op mijn werk ging de telefoon om snel naar huis te komen want Freya was aan het puffen, het zou dus niet lang meer duren!
Vlug op de fiets naar huis want ik wilde niks missen. Daar zat ze dan rood neusleertje en warme oren en hijgen met de bek open alsof ze de hevigste weeŽn had.
Dit ging zo een paar uur door, zonder dat een kitten zich aankondigden. Vervolgens vond de dame wel dat ze genoeg aandacht had gehad en sprong uit de doos en ging uitgebreid zitten eten. Zo en nu maar slapen, het blijft een bijzonder kind onze Freya!
Die nacht heeft 1 van ons de wacht gehouden bij haar. In de kittenkooi wilde ze niet, te opgesloten. De hele nacht hebben we met haar rondgezeuld van a naar b maar geen kittens. De volgende morgen ben ik maar weer gaan werken in afwachting op een telefoontje!
Ja hoor, rond 11 uur werd er gebeld. Freya was weer bezig maar deze keer had ze ook een natte kont, vruchtwater! Snel naar huis want dit keer kon het wel eens echt zijn. Thuisgekomen lag ze in een doos onder een kleedje van zo'n rond tafeltje je weet wel met zo'n glasplaat. Daar moest het gebeuren en nergens anders. We hoefden niet te proberen om de doos te verplaatsen nee daar kwam niks van in. Dus wij heel braaf met haar in de hoek onder het kleedje kijken wat er zou gaan gebeuren.
Toch bijzonder dat kind van ons!
Het duurde niet lang of het eerste kitten kwam eruit. Freya probeerde uit de doos te komen dus hebben we haar met z'n tweeŽn vast gehouden. Ze heeft me ook nog flink in de handen gebeten. Dat mocht voor deze keer, toe maar lieve Freya! Het was haar eerst nestje dus wist zij veel wat dat was en wilde het pasgeboren kitten gaan bijten. Dat "ding" had haar tenslotte erg veel pijn gedaan. Op het moment dat ze haar tanden erin wilde zetten begon het hummeltje te piepen. Wat is dat nu, Freya aarzelde geen moment en begon de nieuweling te wassen en te bemoederen. Hoera ons bijzonder kind was moeder geworden!
 
Na dit jong zijn er nog 3 prachtige Noortjes geboren zonder problemen. Freya heeft ze in haar "pootjes" gesloten en net zoals ze alles met zeer veel enthousiasme doet is ze ook een super moeder.
Haar kittens komen niks te kort, ze geeft slagroom. De kids groeien als kool en Freya waakt er over op een erg vriendelijke manier. Iedereen mag komen kijken en als je dan zegt:"maar Freya wat heb je mooie kinderen"gaat ze er eens lekker voor liggen zodat je haar trots goed kunt bekijken.

Het blijft een bijzonder kind onze Freya Cristel van Ubasti.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home | Er was eens... | Krolse poezen... | Bloed, zweet en.. | De sluipmoordenaar | Freya ons bijzonder.. | Het liefdes kind | Je hebt iemand nodig | Kerstverhaal

This site was last updated 09/12/05