Het liefdes kind
Nemóphila's Norwegian Forest Cats

 

 
 
Home
Er was eens...
Krolse poezen...
Bloed, zweet en..
De sluipmoordenaar
Freya ons bijzonder..
Het liefdes kind
Je hebt iemand nodig
Kerstverhaal

 

 
Het liefdeskind
Als beginnende, onervaren "fokker" luister je naar de mensen om je heen.
Ons werd verteld om uit de eerste nesten niks aan te houden. Eerst moet je kijken hoe de kids uitgroeien, werd verteld. Dat deden wij dus braaf.
De eerste 3 nesten zijn allemaal geplaatst. Van een paar kittens hadden wij spijt als haren op ons hoofd.
Thomas en Tessa groeide uit tot pracht Noren, Thomas een ware knuffelbeer van een kilo of 8 en Tessa een echt "boerentrien" zoals wij ze graag zien. Tessa is inmiddels terug bij ons en Thomas zit op de vensterbank mooi te wezen, slik
In een volgend nest werd Baloo een zoon van Freya geboren, na 3 maanden kende hij z'n naam al, dat was niet voor niks hij was zo ondeugend, heerlijk!
Met Baloo zijn we als kitten van 13 weken naar de kattenshow geweest.
 

 

We wisten wel dat hij mooi was, maar zo mooi . De keurmeester maakte er een voorstelling van hij was weg van onze prachtige Baloo. Het scheelde niks of hij was best in show geworden. 3 kittens eindigde met hetzelfde aantal stemmen, er moest geloot worden. Ik vond onze Baloo dus net zo goed best in show als de schoonheid die met de beker naar huis ging. Ook hij zal z'n dagen slijten op de vensterbank, zucht hij was al verzegd, al voordat hij geboren was! Het eerste wat ik me toen voor nam, was dat mij dit niet nog eens zou gebeuren. Uit het volgende nestje mocht ik zelf "shoppen". Het zouden kinderen worden van ons bijzonder kind Freya, en Robin zou de vader zijn.

Robin en Freya waren al jaren verliefd op elkaar dus dat zat wel goed een echt liefdesnestje dus.
Het idee dat er een kitten voor mij bij zou zitten maakte deze dracht nog spannender. We hoopten op schildpadjes met veel wit. Wat duren 9 weken lang en wat hield ik van Freya, nu nog steeds hoor!!! Ze werd vertroeteld en verwendt, zei droeg ons "Bosliefje"! In het weekend was ze uitgerekend, net weer een weekend dat ik moest werken. Het is in de buurt dus alles komt goed. Zaterdag geen kittens, Freya was wel onrustig dus goed in de gaten houden.

Zondag morgen 6 uur even checken bij Freya, niks aan het handje.

Nog even terug naar bed want om 7 uur zou de wekker aflopen.

En wat zie ik, Freya heeft helemaal in haar eentje, onder in de krabpaal een kitten gekregen. 0, Freya wat mooi een lapje met veel wit en een polaris puntje aan haar staart.

Ik was op slag verliefd, onze Donna was geboren!!!! Manlief vond dat ik nog maar even af moest wachten je wist tenslotte niet wat voor moois er nog in haar buikje zou zitten. Hij kent me en weet dat ik in mijn enthousiasme geen oog meer heb voor misschien een nóg mooier kitten.
Binnen de kortste keren had ze 3 dochters. Allemaal schildpadpoesje, iets anders vrouwelijks was niet mogelijk uit deze combinatie. Er was nog een kitten bijgekomen met veel wit en eentje met minder wit.

Nummer vier liet even op haar wachten, maar daar was ze dan een lapje met minder wit.

O,o,o wat een rijkdom, wat een mooi nest! Tot op heden het mooiste wat ik ooit heb gezien, ons bijzonder kind had een zeer bijzonder nest gekregen.

Op het geboorte kaartje stond, schildpadjes geboren met veel en weinig wit.
Mijn keuze stond allang vast, Donna moest het worden. Ze groeide op tot een lieftallig kitten. Samen met haar zusjes kon ze met 6 weken binnen een mum van tijd het hele huis op de kop zetten.
Donna is gebleven, mijn oogappeltje zoals iedereen onderhand wel zal weten. Het begin van een nieuwe
generatie bijzondere "Bosliefjes"!

Donna, ons liefdeskind, geboren uit twee bijzondere Noorse Boskatten, Robin en Freya.
Bedankt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home | Er was eens... | Krolse poezen... | Bloed, zweet en.. | De sluipmoordenaar | Freya ons bijzonder.. | Het liefdes kind | Je hebt iemand nodig | Kerstverhaal

This site was last updated 09/12/05