IC Freya Cristel van Ubasti
Nemóphila's Norwegian Forest Cats

 

 
Home
Dansbjerg's Balou
Narviks Gwendolyn
Freya van Ubasti
Nemophila's Tesse
T'Annes Rederos
Nemophila's Domino
Nemophila's Elsa
Nemophila's Simon
Nemophila's Mika
Thule's Kajsa
Loekie

 

 

IC Freya Cristel

van Ubasti

Freya

Stamboom/Pedigree

Foto album

Freya is een Noorse Bospoes van het oorspronkelijke type. Ze komt uit oude degelijke over het algemeen Noorse lijnen. Dat oorspronkelijke type verraad haar korte profiel en misschien te ronde kop. Haar lichaam is stevig en gespierd. Het mooiste van Freya zijn haar ogen en haar prachtige vacht. Haar ogen hebben een uitdrukking die van een Noor, een Noor maken... netje afgewerkt met eyeliners. Haar vacht is super, flinke knickerbockers en een mooie kraag. Freya is overwegend wit, met een zilver kopje en staart, dat maakt haar erg bijzonder. Het karakter van Freya is iets aparts, ze doet alles met zeer veel overgave, zo was ze een super kitten als puber gigantisch krols en een ontzettende lieve moederpoes. Het is een prettige poes om mee samen te leven ook voor soortgenoten. Op de beurt krijgen ze een wasbeurt. Freya zal nooit ruzie maken met anderen. Als met haar ruzie gezocht wordt zal ze er nooit op in gaan, ze loopt liever een “straatje om”. Freya ziet er grappig uit, het is onze clown, een malle meid, een byzonder kind!

Over Freya kan ik een boek vol schrijven, misschien komt dat er nog eens van!

 

Freya is a Norwegian Forest female of the original type. The type they tell me in Norway. She comes from old solid mostly Norwegian lines. Her short profile and maybe her to round head tells you that she is an original type nfo. Her body is strong and masculine.

 

The most beautiful things on her are her eyes and excellent fur coat. Her eyes have the expression what makes a Norwegian a Norwegian with nice black eyeliners. Her fur coat is super, thick knickerbockers en a beautiful collar. Accept from her head and tail she is a white cat. Her head and tail are silver, that makes her very special.

 

The character of Freya is something else, she does every thing with lots of passion, so she was a super kitten, she can be giant on heat and she is a very sweet en tender mother cat.

She is a very fine cat to have around also for the other cats. On turns she washes them all. 

Freya never argues with others. When some cat wants to fight with her, she'll never fights back, she goes for a walk then. Freya is our clown, she is a funny girl!

About Freya I can write a book, maybe I will some day!!!

Freya onze veteraan, Freya ons bijzonder kind.
(dit verhaal heeft in de 13infocus gestaan)

 

Op 29 maart 2005 is ons bijzonder kind Freya veteraan geworden.

De malle meid die nog steeds de gekste dingen in haar mooie kopje haalt hoort voortaan bij de 7 +. Het is haar niet aan te zien, ze springt nog vaak rond als een dartele deerne!

 

Freya was een opvallend kitten, als pasgeboren poezeke viel ze op door haar tekening.

Spier wit met een zilveren kopje en een zilver staartje, ik vond haar een plaatje.

De keurmeesters dachten er soms anders over, maar voor ons bleef ze de mooiste.

Freya is een harmonieus poesje wat ondanks de kritiek toch nog internationaal kampioen is geworden. Het  “oude type Noortje”, hét oorspronkelijke type zou onze Noorse vriendin zeggen.

Freya heeft nog novices in haar stamboom staan waar wij erg trots op zijn

Ze groeide op als onze Tante Pollewop, heel veel vacht, gif groene ogen en een karakter zo speciaal, zo ken ik er maar ééntje.

Ze zat en zit nog steeds vol onzin, zo kun je ’s morgens een mep in je gezicht verwachten als je te lang uitslaapt. Of ze zoent je heel lief wakker.

Haar oren zijn nog steeds speciaal, als je daar aan komt gaat ze bijna uit haar dakje!

 

Freya is de trotse moeder van 11 poezenkinderen die ze met heel veel overgave heeft opgevoed. Ook is ze inmiddels al een groot aantal keren oma en zelfs overgrootmoeder. Ja de lijnen van ons bijzonder kind worden ook door vele Norenliefhebbers als bijzonder gezien.

Haar laatste nestje is door middel van een keizersnede ter wereld gebracht. Daarna is Freya nog één keer drachtig geweest. Halverwege haar dacht begon ze hevig te bloeden, wij vreesden voor haar leven. Maar enkele weken later werden toch nog 2 kittens geboren. Tja je bent bijzonder of niet!

Van deze kittens werd er ééntje dood geboren, het andere popje stierf aan een e coli infectie enkele dagen na haar geboorte. Dit laatste kitten leeft verder in mijn fantasie Larissa Mistral, ze was te mooi om waar te zijn.

 

Wij hebben besloten dat Freya geen kittens meer zal krijgen, het belang van Freya gaat voor alles. We kunnen haar nog lang niet missen. En als ze in de voetsporen van haar overgrootmoeder Kirby stapt heeft ze nog zeker 10 jaar voor de boeg, Kirby is dit jaar in mei al 17 lentes jong!

 

In ons huis woont Freya samen met haar dochter Donna en kleinzoon Simon, deze twee zijn erg gesteld op hun moedertje, c.q. omi. 

Freya waakt over haar nageslacht, die als ze de kans  krijgen nog even bij haar komen om aan een tepel te sabbelen, Freya vindt het best en sluit haar kroost in haar liefdevolle pootjes.

Het is en blijft een heerlijke meid, ons bijzonder kind, Freya Cristel van Ubasti.

 

 

Home | Dansbjerg's Balou | Narviks Gwendolyn | Freya van Ubasti | Nemophila's Tesse | T'Annes Rederos | Nemophila's Domino | Nemophila's Elsa | Nemophila's Simon | Nemophila's Mika | Thule's Kajsa | Loekie

This site was last updated 07/04/07